Olaga intrång Sovande besökare väcktes av polis.

Motala, Östergötlands län

07.14 personalen på en offentlig verksamhetslokal i Motala ringde till polisen och berättade att man hittat en sovande man inne i lokalerna. Inringaren önskade hjälp av polisen.

En polispatrull åkte till platsen och väckte mannen, som visade sig vara i 30-årsåldern. Då mannen inte uppskattade polisens besök blev han belagd med handfängsel för att minska risken för våldsamheter. Mannen leddes ut till polisbilen för vidare färd till polisstationen. Mannen, som var ordentligt påverkad, omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och kommer att få sova vidare och nyktra till i en polisarrest. Han misstänks ha tagit sig in i lokalerna under normal öppettid och sedan stannat kvar under ett podium i ett mötesrum där han anträffades.

Brottsmisstankarna är olaga intrång och ringa narkotikabrott genom innehav då misstänkt narkotika anträffades i samband med en kroppsvisitation.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Rån Apoteksrån, Storgatan.

Staffanstorp, Skåne län

Polis skickades till Storgatan i Staffanstorp med anledning av ett rån mot ett apotek på adressen. I...