Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Palestina, Kungsgatan, Snickaregatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen Polisen har upplöst en allmän sammankomst i Norrköping.

Hageby, Palestina, Kungsgatan, Snickaregatan, Norrköping, Östergötlands län

13:42 Polis larmades till stadsdelen Hageby i Norrköping med anledning av att personer och bilar samlats på en plats för att protestera mot konflikten mellan Israel och Palestina. Polisen värnar om demonstrations- och yttrandefriheten. Samtidigt har vi en rådande pandemi och behöver hantera eventuella opinionsyttringar mot bakgrund av både pandemilagen och ordningslagen.

14:03 Vakthavande befäl har gjort bedömningen att detta rört sig om en allmän sammankomst på en offentlig plats och utan tillstånd. Därför kommer en anmälan om brott mot ordningslagen skrivas. Då deltagarantalet också överstigit åtta personer har vakthavande befäl fattat beslut om att upplösa sammankomsten enligt rådande pandemilag.

14:09 Samtliga har lämnat platsen.

14:28 Några bilar har bildat en kortege och den kortegen har rört sig genom Norrköping på bland annat Kungsgatan och Snickaregatan. Polisen följer utvecklingen som hittills gått lugnt till.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra