Karta som med röd fyrkant ramar in Fågelsta, Motala Kommun, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Avliden man anträffad utomhus.

Fågelsta, Motala Kommun, Motala, Östergötlands län

07.36 Polisen fick samtal om en man som låg utomhus i Fågelsta, Motala kommun. Det var oklart om mannen var vid liv.

07.50 Polis och ambulans på plats. Mannen konstaterades vara avliden. Varför mannen hade avlidit var oklart. Det gick inte direkt att avgöra om mannen hade drabbats av sjukdomsfall eller om han kunde ha blivit utsatt för ett brott, så polisen inledde med sedvanliga utredningsåtgärder som att spärra av platsen för teknisk undersökning. Patrullerna arbetade också med dörrknackning och att hålla förhör med folk på platsen.

09.51 Tekniker kom till platsen och påbörjade sitt arbete.

10.30 Mannen var ännu inte identifierad.

13.25 Mannen är identifierad. Anhöriga har ännu inte underrättats.

Tekniker och rättsläkare var klara på platsen. Bedömningen i nuläget är att misstankarna om brott har minskat. En obduktion kommer att genomföras för att bringa ytterligare klarhet kring dödsfallet. Brottsrubriceringen mord kommer att kvarstå tills obduktionen är genomförd.

18.32 den avlidne mannen var i 55-årsåldern och han var hemmahörande i Motala kommun. Hans anhöriga är underrättade av polisen.

Mest läst av andra