Karta som med röd fyrkant ramar in Slottsgatan, Drottninggatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Polisen kontrollerar ett paket med okänt innehåll i parken Slottsgatan - Drottninggatan.

Slottsgatan, Drottninggatan, Norrköping, Östergötlands län

16.59 polisen fick information om att en privatperson hade upptäckt ett paket som sitter uppe i ett träd i parken. Polisen har inte fått något meddelande eller annan information med koppling till paketet.

18.02 polisen har fotograferat paketet och vidarebefordrar nu bilderna till polisens nationella operativa avdelning för samråd om hur paketet ska hanteras.

Polisen vill rikta en uppmaning till personer som känner till paketet att höra av sig och förklara syftet med paketet och dess placering.

Polisen har spärrat av ett område omkring det aktuella trädet. Det bedöms inte finnas någon fara för allmänheten.

19.10 eftersom paketet inte kan avfärdas som garanterat ofarligt har polisen inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Paketet kommer att hanteras av polisens nationella bombskydd.

Kl. 23.44 var nationella bombskyddet klara på platsen. Föremålet har skjutits sönder och kunde konstateras vara ofarligt. Ärendet är avslutat och alla avspärrningar är hävda.

Mest läst av andra