Karta som med röd fyrkant ramar in Åtvidaberg, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Vid ett tillslag i morse greps två personer misstänkta för medhjälp till grovt rån i Åtvidaberg. De är nu anhållna av åklagare.

Åtvidaberg, Linköping, Östergötlands län

Ärendet gäller ett grovt rån mot Åtvidabergs sparbank den 26 oktober, där flera misstänkta med automatvapen var inne på banken. De som nu har anhållits är en kvinna född 1957 och en man född 1984. De misstänkta greps i morse av polisregion Östs grova brottsgrupp med stöd av personal från NOA och den polisregion där gripandena skedde. Förhör med de misstänkta kommer att hållas under dagen.

Det har varit ett intensivt utredningsarbete sedan rånet med stort antal förhör och teknisk utredning samt spaningsarbete. Morgonens gripanden är en del av det utredningsarbetet men mycket arbete kvarstår. Uppgifter om vilket belopp som rånarna fick med sig kan inte lämnas.

Förundersökningsledare är vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors, Åklagarkammaren i Linköping. Insatsledare är inspektör John Skoog, polismyndigheten i Linköping. Polis och åklagare kan för närvarande inte lämna några ytterligare uppgifter.

Kontakt:
Tommy Thorngren, pressansvarig polisregion Öst
010-5667526

Mest läst av andra