Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Skedevi Kyrka, Finspångs Kommun, Vingåker, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Förföljande av stulen bil.

Storgatan, Skedevi Kyrka, Finspångs Kommun, Vingåker, Östergötlands län

06.49 Polisen kontaktades om inbrott på ett av kommunens serviceboenden i Finspång. Någon skulle bland annat ha stulit en bilnyckel. Bilen fanns inte kvar. Polisen såg till att efterlysa den som stulen.

07.53 Polis på plats för teknisk undersökning och förhör.

08.33 Polisen fick information om att det gick att se bilens position via gps, och att den fanns i Vingåker. Polisen skickade flera patruller mot adressen.

09.22 En polispatrull fick syn på den stulna bilen på Storgatan i centrala Vingåker. Föraren stannade inte på polisens uppmaning och det blev ett förföljande. Polispatruller anslöt från flera platser. Föraren körde genom Vingåker och söderut på länsväg 560 och sedan länsväg 1175. Polisen följde efter.

09.33 Patrullen som följde efter närmast rapporterade att förföljandet var över, vid Skedevi kyrka, i norra delen av Finspångs kommun. Bilen hade hamnat på taket i diket efter en kollision med polisbilen. Två män satt i den flyende bilen, ingen av dem skadades nämnvärt, men föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Både den stulna bilen och en polisbil behövde bärgas därifrån.

Polisen arbetar nu med att reda ut vad som har hänt och vilka brottsrubriceringar som blir aktuella. Båda männen greps, de är i 40- respektive 55-årsåldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra