Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Polisen har ökad närvaro i Norrköping med anledning av fotbollsmatch.

Norrköping, Östergötlands län

I dag, måndag, kl 19.00 är det avspark i fotbollsallsvenskan mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF. Polisen har beslutat att hantera arrangemanget som en en särskild händelse, och har extra många poliser i tjänst för att hantera eventuella ordningsstörningar, om de skulle uppstå. Läs mer om detta i länken nedan.

16.10 Inga allvarliga ordningsstörningar har rapporterats.

19.10 Matchen startade. Inga allvarliga ordningsstörningar inträffade före matchen. Polisen har inte gjort några omhändertaganden. 

I samband med matchstart brändes bengaler av både hemma- och bortasupportrar. Anmälan om brott mot ordningslagen kommer att upprättas.

21.50 Sammanfattningsvis bedömer polisen att matchen kunde genomföras utan större ordningsstörningar, men flera händelser bör noteras:

Två barn på läktaren drabbades av smärta efter att ha fått aska i ögonen från pyroteknik. De kunde tas omhand av sjukvårdspersonal och ska inte ha behövt lämna läktaren. I det fallet skriver polisen en anmälan om vållande till kroppsskada.

Det gjordes försök till bråk i samband med matchslut, men det kunde stoppas av ordningsvakter.

Polisen skriver också flera anmälningar om brott mot ordningslagen. Sammanlagt brändes cirka 160 bengaler under matchen. Före matchen smälldes minst en banger och brändes minst en bengal ute på stan. Även de händelserna anmäls enligt brott mot ordningslagen.

Två unga män avvisades från arenan efter att ha tagit sig in på motståndarlagets läktarsektion. De kördes till resecentrum.

Dessutom lyckades ordningsvakter snabbt släcka en brand som uppstod på ena kortsidan på läktaren, under match.

Eventuella frågor från media: presstalesperson Björn Öberg, 010-5665638 (på plats i Norrköping)

Mest läst av andra