Karta som med röd fyrkant ramar in Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Larm om person i vattnet vid Vätterpromenaden.

Motala, Östergötlands län

17.37 SOS-larm om att en person ska ligga i vattnet vid Vätterpromenaden. Polis, ambulans och räddningstjänst åker till platsen.

18.00 polisen är framme på platsen. Ambulanspersonal arbetar med hjärt- lungräddning på en person som har tagits upp ur vattnet. Personen ifråga förs till sjukhus med ambulans. Polisen följer med för att identifiera personen och utreda vad som har hänt.

18.45 tillståndet med personen som togs upp ur vattnet är mycket allvarligt.

19.00 polisen arbetar med att identifiera personen och sedan söka efter anhöriga.

20.40 det var en man i 55-årsåldern som anträffades i vattnet. På sjukhuset, dit han fördes med ambulans, konstaterade läkare att mannen var avliden. Polisen har underrättat anhöriga om dödsfallet.

Det finns ingen misstanke om brott utan händelsen är än så länge att betrakta som en olycka. Den avlidne, som var hemmahörande i Motala kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra