Karta som visar ungefär var händelsen Rån,  försök: Polisen utreder ett rånförsök som har inträffat i området Himmelstalund, Norrköping. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån, försök Polisen utreder ett rånförsök som har inträffat i området Himmelstalund, Norrköping.

Himmelstalund, Norrköping, Östergötlands län

16:43 Polisen larmades till Himmelstalund i Norrköping med anledning av ett rånförsök.

En man var ute och sprang när en, för honom, okänd man dök upp och gjorde utfall mot honom. Mannen som var ute och sprang ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Den drabbade mannen ska ha tagit sig bort från gärningsmannen och gärningsmannen ska sedan ha lämnat platsen.

Den drabbade mannen kontaktade polisen och flera polispatruller åkte till området för att söka efter gärningsmannen. Även hundpatrull involverades i sökandet.

Händelsen rubriceras i nuläget som försök till rån men brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Förhör har hållits med den drabbade.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt och som kan kopplas samman med denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra