Karta som med röd fyrkant ramar in Ingelstad, Koppargatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Våld mot tjänsteman på Ingelstad

Ingelstad, Koppargatan, Norrköping, Östergötlands län

17:22 Polisen kallades till en butik på Koppargatan i Norrköping. En kvinna och en man hade tillgripit varor och blivit påkomna i en större butik. Personal från butiken följde efter paret till Koppargatan och konfronterade gärningsmännen när de också i den affären stulit varor.  De misstänkta gärningsmännen valde att inte lämna tillbaka godset för att istället försöka smita från brottsplatsen.

Kvinnan i det brottsmisstänkta paret kunde efter handgemäng gripas av väktare men mannen undkom trots att han jagades av en annan väktare.

Rättsläget är initialt rån i motvärnsfallet samt våld mot tjänsteman. Polisen söker efter den saknade gärningsmannen i området samt pratar med de som bevittnade händelsen.

Motvärnsfallet kan alltså först vara en stöld. Den upptäcks och i samband med detta försöker någon hindra gärningsmannen att lämna platsen. Om gärningsmannen i det skedet hotar om eller använder våld för att undkomma kallas det motvärnsfallet.

Mest läst av andra