Karta som med röd fyrkant ramar in Boxholm, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Man misstänkt för flera brott efter vinglig färd.

Boxholm, Mjölby, Östergötlands län

06:52 Polis kontaktades angående en vinglig färd med bil på riksväg 32 mellan Boxholm och Mjölby. Aktuell bil hade dessutom punktering på ena däcket.

Polispatrull får kontakt med bilen inne i Mjölby. Bilen stod parkerad och föraren hade lämnat bilen och gått in i en lägenhet. Mannen anträffades i lägenheten och genom vittnesuppgifter kunde det styrkas att patrullen hade aktuell förare.

Mannen, som är i 60-årsåldern, blåste positivt i sållningsinstrumentet fick följa med till polisstation för provtagning.

Mannen hade en promillehalt på 0.44, vilket faller inom normalgraden för rattfylleri. Mannens körkort har omhändertagits. Han är förutom rattfylleriet misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Då mannen hittades i en lägenhet tillhörande en kvinna han har besöksförbud mot, misstänks han också för överträdelse av besöksförbud.

09:00 Mannen är släppt efter förhör och provtagning.

Polisen är tacksam över att den rådiga bilisten som uppmärksammade bilen kunde följa efter bilen och ge signalement på föraren, tills patrull kom till platsen.

Polisen Östergötland

Mest läst av andra