Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Lastbilschaufför misstänks för rattfylleri.

Norrköping, Östergötlands län

08:26 Polisen kontaktades gällande en lastbilschaufför i Himmelstalundsområdet som anmälaren upplevde luktade alkohol. Patrull skickades till platsen för nykterhetskontroll.

08:40 Polis var på plats och kontrollerade mannen. Sållningsprovet visade att mannen var påverkad av alkohol och han togs med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

För att utesluta att mannen inte druckit efter att han stigit ur lastbilen kommer man att göra en provtagning som visar om alkoholhalten är stigande eller fallande för att avgöra om mannen var påverkad när han sågs köra lastbilen.

Mannen, som är i 45-årsåldern, är i nuläget gripen. Anledningen till detta är att mannen inte ska kunna lämna Sverige innan ärendet är utrett, då han inte har sin hemvist i Sverige.

UPPDATERING:

11:10 Provtagningarna var genomförda. Mannen hade en promillehalt på 1.6 promille alkohol i kroppen. Han misstänks för grovt rattfylleri, där gränsen går vid 1.0 promille. Mannen var så pass berusad att han får nyktra till i polisarrest och han är fortsatt gripen för brottet.

Mest läst av andra