Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning helg Sammanfattning av Polisens insats kring Linköpings stadsfest.

Järnvägsparken, Linköping, Östergötlands län

Under fredagen anmäldes åtta fall av ofredande mot unga kvinnor i samband med en konsert. Ofredandet ska ha bestått i att män har tagit på tjejernas kroppar. Polisen som var på plats kunde med hjälp av personer i publiken kontrollera tre personer som stämmer överrens med signalementet på de utpekade personerna. De kontrollerades och identifierades av polis men är inte formellt misstänkta för brott. Utredingar är påbörjade.
 
Strax innan midnatt på lördagskvällen tog polisen emot uppgifter att en okänd man utsatt en ung kvinna för en våldtäkt i Järnvägsparken, Linköping. Kvinnan skadades inte allvarligt men fördes till sjukhus för vård och undersökning. Det finns ingen misstänkt för brottet och polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som passerat Järnvägsparken omkring klockan 23.

Polispersonal som har arbetat under stadsfesten beskriver stämningen som god, bortsett från de anmälningar om brott som skett. Under lördagen var stämningen mycket god och ungdomar, barnfamiljer och äldre personer var ute och roade sig i Linköpings stadskärna.

Som under de flesta festligheter förekom en del fylla. Några minderåriga har fått skjuts hem, och några personer har fått nyktra till i polisens arrester. Åtta personer har avvisats från centrala Linköping för ordningsstörning.

Under helgen har inga andra större händelser kommit till polisens kännedom gällande Östergötlands län.  

Mest läst av andra

Brand Villabrand i Olofsbo.

Falkenberg, Hallands län

Räddningstjänst och polis larmas till en villabrand. Villan är enligt uppgifter från SOS helt övertä...