Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Trädgårdstorget, Linköping, Kisa, Haga, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Trädgårdstorget, Linköping, Kisa, Haga, Norrköping, Östergötlands län

06:50 Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.

 23.43 Polisen fick in ett larm om ett rån på Trädgårdstorget i Linköping. En man i 25-årsåldern blev slagen i ansiktet och hotad med ett pistolliknande föremål, men lyckades springa ifrån platsen och larma polisen. De misstänkta männen ska vara i 25-årsåldern och polisen kontrollerade flera personer och sökte av området med bland annat en hundpatrull, men kunde inte hitta några personer som stämde in på gärningsmännen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till rån.

 00.25 Polisen får larm om att en man i 25-årsåldern brutit sig in i en bil i centrala Kisa. Bilens ägare, en kvinna i 45-årsåldern, konfronterade den misstänkte tjuven, som då blev aggressiv och knuffade henne. Målsäganden sprang från platsen och larmade polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld ur bil och misshandel alternativt ofredande.

 05.15 En man i 30-årsåldern utsattes på morgonen för ett rånförsök i stadsdelen Haga i Norrköping. Den misstänkte mannen, en man i 35-årsåldern, ska ha hotat med flera tillhyggen och försökt komma åt målsägandens telefon. När polisen kom till platsen kunde de gripa den misstänkte mannen i 35-årsåldern.

Polisen har skrivit en anmälan om försök till rån.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra