Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötlands Län, Norrköping, Motala, Tranås, Eksjö, Stensjön, Nässjö, Gamlarpsvägen, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll Sammanfattning kväll

Östergötlands Län, Norrköping, Motala, Tranås, Eksjö, Stensjön, Nässjö, Gamlarpsvägen, Östergötland, Östergötlands län

Ett kvällspass med c:a 150 inkommande ärenden till polisens ledningscentral beträffande Jönköpings och Östergötlands län. sju personer har omhändertagits gällande fylleri och ordningsstörningar. Två personer har gripits, se nedan.

KL 15.50 Norrköping Ringdansens Centrum. Person inkommer på Pizzeria beväpnad med tillhygge. Samtliga som fanns i lokalen tog sin tillflykt till ett närliggande förråd. Enligt uppgift har gärningsmannen lämnat Pizzerian och befinner sig på en parkeringsplats i anslutning till Pizzerian. Rättsläget är försök till grov misshandel och en gärningsman i 25 årsåldern har kunnat gripas i anslutning till platsen. Tillhygget hade kastats av gärningsmannen och kunde anträffas av polis på en gräsmatta i närheten.

 

KL 17.40 Motala. Kontroll av en man i 30 års åldern som visade tecken på narkotikapåverkan. En efterföljande husrannsakan i den bostad han kom ifrån visade att det fanns narkotika i den omfattningen att det uppkom misstanke om narkotikabrott normalgraden samt i överlåtelse syfte. Mannen gripen och för till polishuset i Motala.

 

KL 14.17 Tranås Körsnärsvägen. Inbrott i villa. Gärningspersonerna har berett sig tillträde genom att bryta upp ett fönster i anslutning till en altan. Brottet har begåtts från i torsdags till nu. Okänt tillgrepp.

 

KL 14.21 Eksjö i närheten av Stensjön LV 128. Trafikolycka singel genom att en personbil kört in i ett mitträcke. Två barn och två vuxna i bilen. Inga allvarliga personskador. Föraren som är i 30 års åldern är i nuläget misstänkt för olovlig körning genom att denne saknade körkort för fordonet. Personbilen var dessutom avställd.

 

KL 15.39 Nässjö Gamlarpsvägen. Rån mot Pizzeria. Ägaren uppger att han blivit rånad genom att han blivit överfallen inne på Pizzerian. Målsägande som är i 25 års åldern har skador i huvudet och på ena armen. Tillgrepp av kontanter okänt belopp i nuläget. Okänt hur många gärningsmän som varit på platsen. En teknisk undersökning är genomförd och vissa intressanta fynd är gjorda. Förhör har hållits med flera vittnen.

 

Mikael Ehne// Vakthavande befäl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Polisen Östergötland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra