Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings Län, Östergötlands Län, Norrköping, Nygatan, Grinden, Lindra, Linköping, Trädgårdsgatan, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Östergötland och Jönköping

Jönköping, Jönköpings Län, Östergötlands Län, Norrköping, Nygatan, Grinden, Lindra, Linköping, Trädgårdsgatan, Östergötland, Östergötlands län

Polisen i Östergötland och Jönköping har hanterat strax över 140 händelser under natten, i princip samma ärendemängd som natten innan. Drygt 30 personer har tillfälligt omhändertagits, de allra flesta på grund av berusning.

Några händelser i urval:

Jönköpings län

02.19 Hamnpiren Jönköping. En bilist har kört in i en belysningsstolpe. Föraren, en man född 1984, är misstänkt för rattfylleri. Bilen fick bärgas från platsen.

Östergötlands län

02.27 Norrköping. En man har försökt klättra över en gallergrind på Nygatan. Han fastnade på grinden och blev spetsad. Poliserna på plats kunde inte annat än att hålla upp mannen för att lindra smärtan i avvaktan på räddningstjänst och ambulans. När mannen väl plockats ner fördes han med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart.

03.25 Linköping. I centrala Linköping greps en man misstänkt för misshandel. Han har slagit ner en annan man född 1984 så att han föll ihop och fick föras till sjukhus med ambulans.

03.53 Trädgårdsgatan Norrköping. En man född 1995 greps misstänkt för misshandel av en jämnårig man. De befann sig i samma lägenhet och blev osams vilket slutade med att offret blev både misshandlad och sedan utkastad i bara kalsonger.

Polisen Östergötland

Mest läst av andra