Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Mullsjö, Norrköping, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 17-18/8. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Jönköpings Län, Mullsjö, Norrköping, Östergötland, Östergötlands län

Natten mot fredag den 18/8 har varit lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat totalt 102 händelserapporter mellan kl. 22.00 och 05.00, många av dessa har handlat om kontrollerar av fordon och/eller personer som initierats av polispatruller.

Tre personer har gripits i regionen under natten, se nedan.

Tio personer har omhändertagits av olika anledningar.

NOTERBART:

Kl. 22.30 inkom flera samtal om ett större bråk vid Resecentrum i Mullsjö. Enligt inringarna var det ett 10-tal unga personer i två konstellationer som bråkade mot varandra. Det skulle även förekomma tillhyggen vid bråket. När polis kom till platsen hade man skingrat sig, men polisen kunde identifiera ett antal personer som varit delaktiga. En person fördes från platsen med ambulans med en befarad fotfraktur, i övrigt verkar inte bråket ha resulterat i några allvarligare skador. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov misshandel, men ingen person har frihetsberövats i ärendet.

Strax efter kl. 02.00 skulle en polispatrull stoppa och kontrollera en bil i centrala Norrköping. Vid kontrollen försökte de tre personer som färdades i bilen att springa från platsen, men de kunde fångas in ganska omgående. När man sökte igenom bilen anträffades misstänkt narkotika, varvid de tre greps misstänkta för narkotikabrott. Då bilen misstänks vara tillgripen är de även misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. De tre gripna är i 25-30-årsåldern. 

Polisen Östergötland

Mest läst av andra