Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Drottninggatan, Linköping, Bollen, Norrköping, Studievägen, Fridhem, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 21-22/9. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Jönköpings Län, Drottninggatan, Linköping, Bollen, Norrköping, Studievägen, Fridhem, Östergötland, Östergötlands län

Natten mot fredag den 22/9 har varit relativt lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat totalt 81 händelserapporter mellan kl. 22.00 och 05.00, många av dessa har handlat om polisinitierade kontroller av fordon och/eller personer.

En person har gripits under senkvällen/natten.

Tre personer har omhändertagits med anledning av fylleri och/eller ordningsstörande beteende.

NOTERBART:

Kl. 22.39 larmades polis till en adress på Drottninggatan i Linköping med anledning av en misshandel i relation. En kvinna hade blivit slagen av sin pojkvänm vilken även slagit sönder kvinnans mobiltelefon. Efter misshandeln hade kvinnan flytt bostaden och kunde larma polisen genom att låna en telefon av en förbipasserande. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas i bostaden, han är misstänkt för misshandel och skadegörelse. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukhusvård med anledning av misshandeln.

Kl. 00.14 inkom larm om en misshandel som skett i anslutning till asylboendet Bollen i Norrköping. En man hade blivit slagen av en annan man, båda personerna hörde hemma på asylboendet. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus av en polispatrull. Den namngivne gärningsmannen, som är i 30-årsåldern, hämtades in till förhör efter en husrannsakan i hans rum. Åklagare skall nu fatta beslut om huruvida han skall anhållas eller inte.

Kl. 01.17 larmades polis till ett studentboende på Studievägen i Linköping, detta med anledning av att en förvirrad man trängt sig in i en bostad på boendet. Mannen uppträdde aggressivt och när polis kom till platsen gav han sig på bostadsinnehavaren när denne försökte öppna för poliserna. Den förvirrade mannen överlämnades til psykiatrin för vård, han är dessutom misstänkt för misshandel och hemfridsbrott. Den misshandlade mannen behövde inte uppsöka sjukhusvård.

Kl. 01.38 kontaktade en polispatrull i Jönköping ledningscentralen efter att de upptäckt en nyligen timad singelolycka på E4:an, i höjd med området Fridhem i Jönköping. En personbil hade av ännu okänd anledning kört ner en vägskylt och kolliderat med vägräcket. Föraren, en man i 55-årsåldern, klagade över nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus. Bilen fick bärgas från platsen.

Polisen Östergötland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra