Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Rydsvägen, Linköping, Gislaved, Råslätt, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning Östergötland och Jönköpings län.

Jönköpings Län, Rydsvägen, Linköping, Gislaved, Råslätt, Östergötland, Östergötlands län

Polisen i Östergötland och Jönköpings län har mellan kl 22 och 06 hanterat 90 ärenden. Ingen har gripits. Tre händelser att notera:

01.18 Flera personer ringde polisen om att minst en bil stod i brand på Rydsvägen i Linköping. Branden ska ha startat i en bil och spred sig till ytterligare tre bilar. Räddningstjänsten släckte bränderna.

Tre av bilarna är utbrända och en har skador i lacken och i plastdetaljer på ena sidan. Polisen misstänker att branden var anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

03.24 En man vaknade av ett motorljud utanför sin bostad i Gislaved. När han tittade ut såg han att någon backade ut hans bil från carporten. Föraren lyckades komma undan.

Senare upptäcktes att någon hade brutit sig in i källaren i huset och där tagit bilnyckeln. Polisen har upprättat en anmälan om stöld. I bilen ska det ha funnits en del verktyg. Dessutom ska det ha försvunnit två cyklar.
Polisen har sökt efter fordonet i området, men utan lyckat resultat.

03.30 Polisen fick samtal från en bostad i Råslätt i Jönköping. En okänd man ska ha tagit sig in i lägenheten via balkongen. Bostaden ska ligga på bottenvåningen. Den okände mannen ska sedan ha slagit sönder en del i lägenheten och sedan ha lämnat platsen.

Flera personer befann sig i lägenheten. Ingen ska ha skadats. Polisen upprättar en anmälan om hemfridsbrott och skadegörelse. I nuläget är det oklart varför mannen tog sig in i bostaden.

Polisen Östergötland

Mest läst av andra