Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Risings Väg, Finspång, Valdemarsvik, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 11-12/1. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Jönköpings Län, Risings Väg, Finspång, Valdemarsvik, Östergötland, Östergötlands län

Natten mot fredagen den 12/1 har varit lugn i region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 67 händelse-rapporter mellan kl. 22:00 och 05:00. Det mesta har handlat om rutinärenden, som exempelvis trafikkontroller.

En person har gripits i regionen under senkvällen/natten, se nedan.

Två personer har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad.

NOTERBART:

Kl. 22:36 larmades polisen till en adress på Risings väg i Finspång med anledning av att en kvinna via telefon blivit hotad av en man som hon tidigare haft ett förhållande med. Mannen hade via sms skickat text och bilder som visade att han befann sig utanför kvinnans bostad. När polisen kom till platsen hittade man den misstänkte i anslutning till adressen, varvid han greps misstänkt för olaga hot. Den misstänkte, som är i 30-årsåldern, anhölls under natten.

Strax efter kl. 04:00 larmades räddningstjänst och polis till en gård strax norr om Valdemarsvik med anledning av brand i en bil och en fristående garage-byggnad. Brandorsaken är i skrivande stund oklar men det finns inget som pekar på en naturlig brandorsak, platsen har spärrats av i avvaktan på en teknisk undersökning.

Polisen Östergötland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra