Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Stil, Församlingshem, Gnosjö, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Måndag-tisdag natt, 15-16/1. Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Jönköpings Län, Stil, Församlingshem, Gnosjö, Östergötland, Östergötlands län

Natten mot måndag den 16/1 har varit lugn i Region Öst (Östergötlands och Jönköpings län).

Ledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 50 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rutinärenden i stil med fordons-/förarkontroller som initierats av polispatruller.

Det har inte skett några gripanden i regionen under senkvällen eller natten.

Två personer har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad och/eller våldsamt beteende.

NOTERBART:

Kl. 23:47 larmades polis till ett församlingshem i Gnosjö med anledning av att en väktare avbrutit ett pågående inbrott. Väktaren hade ca tio minuter tidigare kommit på plats inom kort efter att inbrottslarmet inkommit och mötts av tre gärningsmän som springande lämnade platsen. När polis en stund senare kom till platsen kunde man konstatera att gärningsmännen berett sig tillträde till lokalerna genom att krossa en fönsterruta. Från lokalerna hade man tillgripit ett antal mobiltelefoner samt ett kassaskrin innehållande en okänd summa kontanter. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning, det finns i skrivande stund ingen misstänkt i ärendet.

Polisen Östergötland

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra