Karta som med röd fyrkant ramar in Vånga, Formaregatan, Norrköping, Ridhus, Landbogatan, Linköping, Vadstena, Nya Tanneforsvägen, Ågatan, Klostergatan, Platensgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet.

Vånga, Formaregatan, Norrköping, Ridhus, Landbogatan, Linköping, Vadstena, Nya Tanneforsvägen, Ågatan, Klostergatan, Platensgatan, Östergötlands län

06.25 polisen har sedan midnatt hanterat ett 35-tal ärenden, de flesta kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har gripits för brott och tre har omhändertagits för berusning / ordningsstörning.

00.13 inbrottslarm från ett företag i Vånga. Företaget har kamerövervakning. 01.16 polisen har träffat på och stoppat en bil med två personer som misstänks för inbrottet. en av männen är i 20-årsåldern och den andre är i 30-årsåldern och båda grips, förs till polisstationen för förhör. Brottsplatsen spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

01.33 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Formaregatan i Norrköping. 01.53 det är en fullt utvecklad brand i ett ridhus där det finns hästar. 02.28 hästarna evakueras. 02.30 polisen inleder en förundersökning om mordbrand eftersom branden misstänks vara anlagd. Brandplatsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.            Uppdatering kl. 13.38: kl. 10.18 anhölls en person som skäligen misstänkt för mordbrand. Beslutet är fattat av chefsåklagare Torsten Angervåg, som leder den fortsatta förundersökningen. Frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten.

01.48 SOS-larm till polisen om brand i husvagn på Landbogatan i Linköping. Det visade sig vara en husvagn och en bil som brinner. Räddningstjänsten släckte och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse.

02.39 en polispatrull upptäckte ett hål i ett fönster på en skola i Vadstena. Polisen träffade på sex tonårspojkar i närheten som kontrollerades och identifierades. De misstänks för skadegörelse och alla överlämnades av polisen till vårdnadshavare.

03.27 upptäckt inbrott i ett företag på Nya Tanneforsvägen i Linköping. Vid en undersökning visar det sig att kassan är uppbruten. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och det som saknas verkar vara kontanter från kassa. Det finns ännu ingen misstänkt.

04.06 polisen får uppgifter om att en person ska ha blivit rånad på Ågatan tidigare på natten. Den drabbade är en pojke i övre tonåren och han har tvingats lämna ifrån sig sitt bankkort i samband med att han hotades och misshandlades. Det saknas 7000 på kontot. Brottet ska ha skett strax efter kockan 03 på Ågatan mellan Klostergatan och Platensgatan och polisen tar gärna emot tips och iakttagelser. Tipsa polisen på 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra