Karta som med röd fyrkant ramar in Väpnaregatan, Linköping, Norrköping, Skäggetorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett sammandrag av nattens polisverksamhet.

Väpnaregatan, Linköping, Norrköping, Skäggetorp, Östergötlands län

06.44 polisen har sedan midnatt hanterat ett 30-tal ärenden, varav de flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits, en omhändertagits för berusning och tre har tagits med för provtagning.

00.10 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinkontroll på Väpnaregatan i Linköping. vid kontrollen uppstod en misstanke om att bilföraren kunde vara drogpåverkad. Det var en man i 40-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. En passagerare, en man 25-årsåldern misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav.

00.23 inbrottslarm från Dagsbergs skola i Norrköping. Vid kontroll visar det sig att en ruta är krossad och att det varit inbrott. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott men ingen är misstänkt. Oklart vad som stulits.

00.56 samtal till polisen om pågående misshandel av en kvinna i en lägenhet i Skäggetorp, Linköping. Polisen tog sig in i lägenheten och kunde gripa en man för misstänkt olaga hot samt försök till misshandel. Den gripne är en man i 40-årsåldern och han blev anhållen efter förhör kl. 03.21 på sannolika skäl misstänkt för olaga hot och försök till misshandel.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Polisen vill göra trafikanter uppmärksamma på att det råder risk för halka i stora delar av Sörmland. Läs mer på Trafikverkets väginformation.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra