Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Mjölby, Linköping, Berga, Söderköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Så var natten i Östergötlands län.

Norrköping, Mjölby, Linköping, Berga, Söderköping, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har under natten hanterat ett 80-tal händelser. För information om explosionen/detonationen i Norrköping, se separat händelse.

23.02 Rattfylleri, Mjölby
Polisen fick samtal om en bil som körde fort och farligt i centrala Mjölby. Polisen fick stopp på bilen och föraren blåste positivt, togs med till station för ytterligare provtagning – misstänkt för rattfylleri.

00.36 Våld mot tjänsteman, Linköping
Polis larmades till ett bråk i Berga, Linköping, där en kvinna och en man skulle bråka utomhus. När polis kom till platsen attackerades patrullen av paret, som båda sprayades och bojades. Båda två greps misstänkta för våld mot tjänsteman/våldsamt motstånd. Ingen person skadades i samband med händelsen. Mannen är i 45-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern.

02.54 Trafikolycka, Kinda
Larm om en kollision mellan en personbil och en A-traktor. A-traktorn ska ha blivit påkörd i sidan av personbilen. En person förd med ambulans till sjukhus. Båda bilarna behöver bärgas. Föraren till personbilen hade avvikit från platsen när polis kom dit, men återvände efter en stund. Det är en man i 20-årsåldern och han misstänks för rattfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och smitning från olycksplats. Även han fördes med ambulans till sjukhus då han var nerkyld.

03.22 Brand, Söderköping
Polisen fick samtal från förbipasserande som sett från E22 hur en husvagn brann med öppna lågor. Oklar brandorsak och inga vittnen. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Husvagnen ska ha varit tom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra