Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Östergötland, Linköping, Norrköping, Åtvidabergsvägen, Tallboda, Vadstena, Östergötlands län

07.00 Polisen har, under natten, hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits, 17 personer har omhändertagits på grund av berusning och sex person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott och/eller rattfylleri.

22.29 Polisen larmas med anledning av en bil som skulle färdas i mycket hög hastighet, över 200 kilometer i timmen, på E4 i norrgående riktning från Linköping. Fordonet, i vilket det färdades fyra personer, stoppades med hjälp av spikmatta norr om Norrköping. Föraren av bilen, en man, greps på platsen och fördes till polisstationen. Mannen misstänks för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott eget bruk samt framkallande av fara för annan.

23.43 En polispatrull skulle stoppa ett fordon för kontroll. Föraren stannade inte på polismans tecken och fortsatte att köra vidare på Åtvidabergsvägen, Linköping. Polis följde efter fordonet längs gamla E4 mellan Linköping och Norrköping för att få stopp på fordonet. Föraren var nära att kollidera med mötande trafik och körde vingligt. Föraren försökte även preja polisbilen. Föraren vände tillbaka mot Linköping och vid Tallboda körde föraren på en refug och bilen voltade. Två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern, färdades i bilen och båda fördes till sjukhus i ambulans. Båda greps då polisen hittade misstänkt stöldgods i bilen. Åklagare har senare beslutat anhålla de båda misstänkta för stöld

02.01 Polis stoppade en bil för kontroll i Vadstena. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri och ofredande.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra