Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Djurgården, Ågatan, Mjölby, Mantorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Linköping, Djurgården, Ågatan, Mjölby, Mantorp, Östergötlands län

Natten mot midsommardagen har inneburit en hel del ärenden om fylla, bråk och misshandel. Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 125-tal ärenden sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits misstänkt för något brott. Ett 15-tal personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

23.17 Bråk, Linköping
Polis larmades till Djurgården, Linköping, efter flera samtal om ett större slagsmål på platsen. Den person som ska ha varit mest drivande i bråket lämnade i bil och stoppades en stund senare på riksväg 34. Han visade tecken på narkotikapåverkan och är misstänkt för drograttfylleri. Inga personer ska ha skadats i samband med bråket.

02.26 Bråk, Linköping
Ambulanspersonal var på plats på Ågatan i Linköping för att hjälpa en kvinna med en skadad höft. De hamnade då mitt i ett större slagsmål med ett 20-tal personer inblandade, och larmade polis till platsen. När polis kom till platsen några minuter senare hade läget lugnat ner sig. Ett antal personer kontrollerades, men ingen skadad person påträffades på platsen.

03.01 Rån, Linköping
Polisen larmades efter ett inbrott i en bostad i Vårdsberg, Linköping. Målsäganden hade vaknat av att någon försökt bryta sig in. Efter att flera maskerade gärningspersoner lyckats ta sig in misshandlades målsäganden, som sedan tvingades ge ifrån sig bilnycklarna till en dyrare bil som gärningspersonerna sedan försvann i från platsen. Målsäganden ska inte ha skadats allvarligt i samband med händelsen. En förundersökning om rån har inletts. Bostaden har spärrats av för en teknisk undersökning och bilen har efterlysts. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

04.44 Trafikolycka, Mjölby
Larm om en singelolycka på E4 södergående vid Mantorp. En bil hade kört in i mitträcket. Ett körfält var avstängt under räddningsarbetet. Inga personskador och ingen misstanke om brott. Bilen bärgades.

Dagens presstalesperson i tjänst är Erik Terneborn.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra