Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Stångebro, Linköping, Norrköping, Söderköping, Smedjegatan, Östergötlands län

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

01.49 Polisen stoppade ett lastbilsregistrerat fordon för kontroll i området Stångebro, Linköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren var en pojke i 15-årsåldern. Pojken och den ännu yngre passageraren i bilen skjutsades hem till vårdnadshavare. Polispatrullen har skrivit en anmälan om olovlig körning mot pojken i 15-årsåldern.

02.18 Polisen stoppade en personbil för kontroll på E22, vid Tingstad, mellan Norrköping och Söderköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren var en pojke under 18 år. Vårdnadshavare kontaktades och patrullen upprättade en anmälan.

03.07 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en matvarubutik i de centrala delarna av Norrköping. När polis kom fram konstaterades att någon eller några personer brutit sig in i lokalerna genom ett fönster. Inga gärningspersoner fanns kvar på platsen. Polisen utreder ärendet som inbrott. Det är i nuläget oklart om något har stulits från butiken.

03.28 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på Smedjegatan i Norrköping. När polis kom fram visade det sig att en personbil körts in i två parkerade personbilar. Ingen misstänkt person fanns kvar på platsen eller i närområdet.  En anmälan om smitning från trafikolycksplats har skrivits.

04.09 Polis tog emot ett samtal om att en misstänkt berusad man tankat sin bil på en mack i Linköping. Polis åkte till platsen och mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen togs med för ytterligare provtagning och denna visade att mannen hade 0,84 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar ungefär 1,68 promille i blodet. Mannen misstänks för grovt rattfylleri.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra