Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Norrköping, Kungsgatan, Finspång, Svärtinge, Linköping, Linghem, Gottfridsberg, Industrigatan, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 60-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, misstänkta för förberedelse till stöld.

22.18 Brand, Norrköping
Larm om brand i byggnad på Kungsgatan i Norrköping. När polis kom till platsen visade det sig vara ett elfel i en spis, som i samband med matlagning gjort att gnistbildning uppstått. De boende kunde själva släcka branden med en brandsläckare. Anmälan om brand utan misstanke om brott.

22.54 Trafikolycka, Finspång
Larm om en trafikolycka på riksväg 51 där två bilar kolliderat vid ett vägarbete, vid avfarten till Svärtinge. Den ena föraren fick kontrolleras av ambulanspersonal, hon var chockad men inte skadad i övrigt. Ingen misstanke om brott.

03.38 Förberedelse till stöld, Linköping
Polis larmades till Linghem, med anledning av att två personer ska ha observerats när de gjort skadegörelse på bilar. På plats anträffades inga personer, men däremot ett fordon med slangningsutrustning. En hundpatrull kallades till platsen och fick upp ett spår som gick mot järnvägsstationen i Linghem. Där anträffades två personer som båda greps, misstänkta för förberedelse till stöld. De två männen ska innan polis kom till platsen ha försökt bryta upp tanklocken på flera parkerade fordon. De gripna är bägge män i 35-årsåldern respektive 50-årsåldern. Båda anhölls tidigt på tisdagsmorgonen, misstänkta för förberedelse till stöld.

05.41 Trafikolycka singel, Linköping
Larm om en trafikolycka i Gottfridsberg, Linköping, där en personbil ska ha kört in i ett broräcke på Industrigatan. Bilen fick rejäla skador, men föraren var inte allvarligt skadad. Föraren uppgav för polis på plats att hon somnat under bilkörning, hon är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Brand Fjärås, brand i villa.

Kungsbacka, Hallands län

En fulltutvecklad brand i en villa som räddningstjänsten kommer att låta brinna ned till grunden. In...