Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Östergötland, Åtvidaberg, Slaka, Linköping, Tannefors, Klingsbergsgatan, Norrköping, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 150-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits (se nedan), 19 personer har omhändertagits av polis på grund av berusning enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och 18 personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och/eller drograttfylleri eller avlägsnats från en plats på grund av ordningsstörningar.

21.22 Polis larmades till en adress i Åtvidaberg efter ett larm om att en kvinna i tonåren blivit slagen i ansiktet. Polis åkte till platsen och klockan 22.19 greps en man misstänkt för misshandel. Den gripne är en man i 30-årsåldern.

23.04 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en personbil i området Slaka, Linköping. Räddningstjänsten släckte branden och ytterligare en personbil hade skadats innan branden var släckt. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

23.57 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en bostad på tredje våningen i ett flerfamiljshus i Tannefors, Linköping. Räddningstjänst släckte elden och vädrade ut rök ur fastigheten. En kvarglömd kastrull på spisen hade tagit eld och orsakat branden. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

05.49 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en personbil på Klingsbergsgatan i Norrköping. Räddningstjänsten släckte branden och ytterligare en personbil hade skadats av branden. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra