Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Östergötland, Linköping, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott och totalt 14 personer har frihetsberövats på grund av berusning eller misstanke om rattfylleri eller drogpåverkan.

01.04 Polisen påträffade en kvinna i de centrala delarna av Linköping som uppgav att hon blivit utsatt för en våldtäkt. En man har gripits misstänkt för brottet. Inga ytterligare uppgifter kommer att lämnas i ärendet med hänsyn till de inblandade och till polisutredningen.
Den gripne mannen har under söndagsmorgonen anhållits efter beslut av åklagare. Förundersökningen leds av åklagare och polisen kommer inte att lämna ytterligare uppgifter i ärendet.

Mest läst av andra