Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Norrköping, Klockaretorpet, Linköping, Gamla Tanneforsvägen, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 45-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Merparten är rutinärenden, så som kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen person har gripits.

00.44 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Norrköping
En polispatrull åkte runt på Himmelstalunds camping när man såg en bil komma körandes inne på området i hög fart. Patrullen stoppade bilisten för en kontroll, det visade sig då att föraren saknade körkort. Han visade även tecken på drogpåverkan och är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott innehav samt eget bruk. Bilen hade spanska registreringsskyltar och vid en kontroll visade den sig vara efterlyst stulen från Spanien. Föraren är därmed även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den misstänkte är en man 45-årsåldern. Bilen beslagtogs.

02.30 Brand, Norrköping
Brand i fordon i Klockaretorpet, Norrköping. När räddningstjänst kom till platsen var bilen helt övertänd, ingen spridningsrisk. Ägaren gick inte att nå och det finns ingen misstänkt. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

03.47 Brand, Linköping
Larm om flera brinnande bilar på Gamla Tanneforsvägen i Linköping. En inringare såg hur två-tre bilar brann på andra sidan gatan, ett 40-tal meter ifrån en byggnad. Det ska ha varit en fullt utvecklad brand. Ytterligare två bilar som stått parkerade i närheten har fått skador av branden. Totalt fem bilar drabbades. Flera av bilarna blev totalförstörda. Vittnen har hörts på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Det finns ingen misstänkt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra