Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Norrköping, Hageby, Trädgårdsföreningen, Kallerstad, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Linköping, Norrköping, Hageby, Trädgårdsföreningen, Kallerstad, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 60-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits och åtta har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00.25 Misshandel, Linköping
Polis larmades till en bostad i centrala Linköping där en inringare hört ljuden av ett bråk, och där det lät som att en kvinna blev misshandlad. I bostaden befann sig en kvinna i 35-årsåldern som hade blivit misshandlad av en man i 50-årsåldern. Mannen greps, misstänkt för misshandel i relation. Målsäganden fick föras till sjukhus för kontroll.

00.31 Trafikbrott, Norrköping
En polispatrull försökte stoppa en vinglig bil i Hageby, Norrköping, men föraren stannade först inte vilket ledde till ett kortare efterföljande. Någon minut senare stoppade föraren. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri samt för att ej ha stannat på polismans tecken. I bilen satt ytterligare två personer, varav en var under 18 år och fick skjuts med polisen från platsen, och en person fick gå hem till fots.

01.56 Trafikbrott, Linköping
Nattens andra förföljande, även det ett kortare sådant. En bilist vägrade stanna på polismans tecken, det slutade med att föraren körde in i entrén till Trädgårdsföreningen i centrala Linköping där färden tog slut. Föraren, en man i 35-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. I bilen fanns även två passagerare varav den ena är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk samt innehav.

04.36 Trafikolycka, Linköping
En bilist fick sladd i Kallerstad, Linköping, och körde in i en stolpe. Fem personer satt i bilen, alla var vakna och talbara när räddningstjänst kom dit. En person fick följa med ambulans till sjukhus. Det var mycket halt på platsen, en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra