Karta som med röd fyrkant ramar in Gamla Torget, Norrköping, Resecentrum, Platensgatan, Linköping, Tunnbindaregatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Gamla Torget, Norrköping, Resecentrum, Platensgatan, Linköping, Tunnbindaregatan, Östergötlands län

Under natten mot fredagen har polisen hanterat 36 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits för grovt olaga hot, se nedan. Sex personer har omhändertagits för fylleri, ordningsstörning eller medtagning för provtagning.

00:24 Polisen beordrades till en restaurang på Gamla torget i Norrköping med anledning av en hotfull gäst. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för grovt olaga hot då han hotat en annan gäst med kniv. Ingen person kom till skada.

03:10 Polisen larmades till Resecentrum i Norrköping. En taxichaufför stod med en person som hade blivit sprayad med någon form av pepparspray i ögonen. Det är inte känt hur det har gått till eller av vem. En anmälan om misshandel är upprättat. Den drabbade mannen är i 20-årsålden. Han behövde inte någon akutsjukvård.

03:16 Flera personer kontaktade polisen med anledning av ett bråk mellan flera personer på Platensgatan i Linköping. Polis var snabbt på plats men flera personer hade då hunnit lämna. Två anmälningar om misshandel har upprättats där de drabbade har blivit slagna i ansiktet. De fick inga allvarliga skador och det finns ingen misstänkt.

04:08 Polisen larmades till en innegård på Tunnbindaregatan med anledning av kontroll av en person som verkade ovanligt intresserad av låsta parkerade cyklar. En man i 25-årsåldern kontrollerades. På honom anträffades misstänkt stöldgods i form av smycken. Smyckena och cykeln han kommit dit på togs i beslag och en anmälan om häleri upprättades. Mannen släpptes efter förhör på plats.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra