Karta som med röd fyrkant ramar in Skattegården, Linköping, Vreta Kloster Kyrka, Östra Promenaden, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Skattegården, Linköping, Vreta Kloster Kyrka, Östra Promenaden, Norrköping, Östergötlands län

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 65 ärenden som rör Östergörtlands län. Ingen person har gripits misstänkt för brott och inga brott av allvarlig karaktär har kommit till polisens kännedom. 15 personer har omhändertagits för berusning eller provtagning.

00:17 Skattegården Linköping. En manlig personbilsförare i 30-årsåldern kontrollerdes. Han visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri.

02:52 Larm om stöld av moped i Vreta Kloster. En anmälare såg en kille och en tjej bryta på en moped vid Vreta Kloster kyrka. När anmälaren konfronterade dem blev de våldsamma och kastade saker mot anmälaren. Inga skador uppstod. Killen och tjejen körde sedan därifrån på mopeden. Polisen åkte till platsen. Mopeden anträffades en bit från platsen och togs i beslag. Killen och tjejen anträffades inte. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

04:47 En man i 25-årsåldern blev oprovocerat hotad med kniv på Östra promenaden i Norrköping av en okänd man. Mannen som hotades sprang från platsen och ringde polisen. Polisen har sökt efter gärningspersonen men utan resultat. En anmälan om olaga hot är upprättad.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra