Sammanfattning natt Ett urval av händelser under natten.

Norrköping, Nygatan, Motala, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 20-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits, se händelse nedan.

01.47 Stöld/inbrott, Horn
En villaägare kom hem någon timme tidigare och möttes av att det varit inbrott i huset. Smycken och en dator ska vara tillgripet. Polis kommer åka till platsen under fredagen för en brottsplatsundersökning.

02.32 Stöld/inbrott, Norrköping
Inbrottslarmet gick i en kiosk på Nygatan i Norrköping. En inringare hade sett en person lämna platsen. Polis var snabbt på plats med flera hundpatruller som började spåra. En bit därifrån fick man träff på en misstänkt person som kontrollerades och som själv uppgav att han varit på plats i kiosken. Mannen, i 20-årsåldern, greps på plats misstänkt för stöld genom inbrott. Han hade bland annat tillgripit tobak och pengar. En del stöldgods hade tappats längs flyktvägen.

03.06 Rattfylleri, Motala
En personbil stoppades för kontroll på riksväg 50 i Motala. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade sig efter provtagning ha 1,38 promille alkohol i blodet och är misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen omhändertogs för fylleri enligt Lob och bilnycklarna togs i beslag.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra