Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Krokek, Kisa, Ulaxgatan, Motala, Eksjö, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Linköping, Krokek, Kisa, Ulaxgatan, Motala, Eksjö, Östergötlands län

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 65 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits för brott, se nedan. Tio personer har omhändertagits för berusning eller påverkan av narkotika.

21:58 Polisen larmades till en lägenhet i centrala Linköping med anledning av bråk i lägenhet. En man hade misshandlat en kvinna som han lever i en relation med. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps för misshandel. Kvinnan hade skadats lindrigt men behövde inte uppsöka akutsjukvård.

02:10 Efter att ett inbrottslarm hade utlösts i en mataffär i Krokek larmades polisen. Gärningspersonen eller –personerna hade krossat en ruta till butiken och tagit sig in. En anmälan om stöld är upprättad. Det är ännu inte känt vad som har stulits. Det finns ingen misstänkt.

02:48 En person gick runt och krossade fönster till entréportar i flerbostadshus i Kisa. Mannen hann försvinna innan polisen kom till platsen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

02:59 Misstänkt anlagd brand i bil på Ulaxgatan i Motala. Någon hade lagt in en brinnande toalettrulle i en bil. Branden hade inte tagit sig och bilen skadades inte i någon större omfattning. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

03:01 En polispatrull stannade och kontrollerade en bil och dess förare i Krokek. Föraren visade tecken på att vara påverkad av narkotika. I bilen hittades misstänkt narkotika och mannen greps för narkotikabrott och rattfylleri under påverkan av narkotika.

05:23 Polisen larmades till en arbetsplatsolycka på ett värmeverk i Eksjö. En man i 20-årsåldern hade fått varm kalk i ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har varit på arbetsplatsen och dokumenterat och pratat med vittnen. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka är upprättad.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra