Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Norrköping, Erikslundsplan, Ågatan, Johannelund, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Linköping, Norrköping, Erikslundsplan, Ågatan, Johannelund, Östergötlands län

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 49 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits för brott, se nedan. Nio personer har omhändertagits för berusning eller misstänkt påverkan av narkotika. Nedan följer ett urval av händelser som polisen har hanterat.

22:44 En polispatrull stannar och kontrollerar ett fordon på E4 mellan Linköping och Norrköping. Föraren, en kvinna i 45-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Vid husrannsakan i bilen anträffades ett misstänkt vapen som togs i beslag. Föraren greps då för grovt vapenbrott.

23:49 Bilbrand på Erikslundsplan i Norrköping. Räddningstjänsten släckte en brand i en personbil. Branden verkar vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

00:37 Polisen fick kontakt med en kvinna på en restaurang på Ågatan i Linköping. Kvinnan hade skador och berättade att hon slagits av en som hon har en relation med. Kvinnan skjutsades till sjukhus av polisparullen. Hennes skador bedöms inte som allvarliga. Mannen hittades utomhus i Johannelund och han greps misstänkt för misshandel i relation.

Mest läst av andra