Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Oxelbergen, Kolonigatan, Norrköping, Tallboda, Linköping, Drottninggatan, Östergötlands län

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan) och en person har omhändertagits för berusning enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

22.26 Polisen fick samtal om en skadegörelse då åtta fordon på en parkering i Oxelbergen fått däck sönderskurna. Skadegörelsen ska ha inträffat på söndagskvällen någon gång mellan klockan 15 och 22. Polis har varit på plats och händelsen utreds som skadegörelse.

23.09 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Kolonigatan, Norrköping. Enligt larmet var det en personbil som brann med öppna lågor. Polis har varit på platsen och an anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

23.48 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Tallboda, Linköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 60-årsåldern, saknade körkort. Mannen misstänks för grov olovlig körning och polispatrullen har omhändertagit mannens bilnycklar.

01.45 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en butik på Drottninggatan, Norrköping. Någon eller några personer hade krossat rutan till entrén och tagit sig in i butiken. Flera polispatruller åkte till platsen och andra platser för att söka efter misstänkta personer, hittills finns ingen person gripen misstänkt för inbrottet. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart exakt vad som saknas efter inbrottet.

02.12 Polis fick larm om ett misstänkt våldtäktsförsök som ska ha skett inomhus på en adress i Linköping. Polis åkte till platsen och en man i 30-årsåldern, greps. Polisen arbetar nu med att få klarhet i ärendet och kommer i nuläget inte att kunna lämna fler uppgifter i ärendet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra