Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Bäraregatan, Rystad, Linköping, Pressaregatan, Åby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Hageby, Norrköping, Bäraregatan, Rystad, Linköping, Pressaregatan, Åby, Östergötlands län

Under natten mot måndagen har polisen hanterat 35 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. En person har omhändertagits för fylleri.

00:18 Polisen larmades till Hageby i Norrköping med anledning av att någon skulle slå på bilar med någon form av tillhygge. Åtta skadade bilar hittades på Bäraregatan. Polisen sökte efter gärningspersonen i området men utan resultat och det finns i nuläget ingen misstänkt. Åtta anmälningar om skadegörelse är upprättade.

-

01:06 SOS larmade räddningstjänst och polis till en brinnande lada i området Rystad i Linköping. Inga personer eller djur fanns i ladan. Det bedöms att det kommer att ta flera dagar innan branden har slocknat. Då kommer det att göras en teknisk undersökning av ladan. Det är i nuläget oklart varför och hur det har börjat brinna. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

-

01:22 Polisen larmades till en livssmedelsbutik på Pressaregatan i Hageby efter att ett inbrottalarm hade utlösts. På plats möttes patrullen av krossade rutor. Det såg ut som om man hade tagit snus och cigaretter. Polisen har sökt efter gärningspersoner i området men utan resultat och det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

-

02:51 Polisen larmades till Åby utanför Norrköping med anledning av ett rån. Två gärningspersoner ska genom hot ha tilltvingat sig en ung killes moped och mobiltelefon. Den drabbade är i 15-årsåldern. Han har inte fått några fysiska skador. En anmälan om rån och olaga hot är upprättad. I nuläget finns det ingen misstänkt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra