Sammanfattning natt Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Trafikplats Ljungsbro, Linköping, Motala, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 79 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:39 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 34 i höjd med trafikplats Ljungsbro i Linköping på grund av en bilbrand. En person ska ha tänt på en stillastående bil och sedan försvunnit från platsen. Polispatrull på plats kunde efter en tids sökande hitta den misstänkta gärningsmannen. Mannen, i 40-årsåldern, är gripen och misstänkt för skadegörelse genom brand.

23:49 Polis larmades till området Ryd i Linköping med anledning av ett misstänkt inbrott i en bostad. När polis kom till platsen visade det sig att två personer var hemma i bostaden vid inbrottet. Okända gärningsmän ska ha tillgripit mobiltelefoner och plånbok innan de försvann från platsen. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån.

03:38 En väktare larmade polis och ambulans till ett bostadsområde i centrala Motala med anledning av en misshandel. Väl på plats hittades en man utomhus, skadad med ett stickvapen. Mannen, i 35-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har ingen information om skadeläget. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och har också spärrat av några platser för en kriminalteknisk undersökning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra