Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Agneshögsgatan, Motala, Borensberg, Ågatan, Linköping, Skolgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

Östergötland, Agneshögsgatan, Motala, Borensberg, Ågatan, Linköping, Skolgatan, Norrköping, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 120-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). Fjorton personer har omhändertagits på grund av berusning och tre personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.11 Polis larmades med anledning av en skadegörelse mot, och stöld ur, en bil som stod parkerad på Agneshögsgatan, Motala. Någon eller några personer hade slagit sönder bakrutan på en bil och lämnat platsen. En anmälan om skadegörelse samt stöld har upprättats. En golfbag ska ha stulits ur fordonet.

00.51 Polisen påträffade en man i Borensberg, Motala, som uppgav att han blivit misshandlad och påkörd av en fyrhjuling. Mannen, som är i 50-årsåldern, skjutsades till sjukhus för kontroll och vård. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

00.58 Polis uppmärksammade en misshandel i anslutning till en restaurang på Ågatan, Linköping. En man i 50-årsåldern hade blivit misshandlad av en annan man. Mannen i 50-årsåldern fördes till sjukhus för kontroll och vård för sina skador. En person, en man i 30-årsåldern, kunde gripas misstänkt för misshandeln. Den gripne släpptes sedan efter beslut av åklagare.

03.32 Polis larmades till en adress på Skolgatan, Norrköping, med anledning av en misshandel. En kvinna hade blivit misshandlad av en man till vilken hon har en relation. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans, polisen har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge. En man greps av polis misstänkt för brottet. Mannen är i 30-årsåldern. Mannen har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för misshandel, efter beslut av åklagare klockan 09.44.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra