Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Krokek, Norrköping, Katrineholm, Norsholm, Buskhyttan, Nyköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Krokek, Norrköping, Katrineholm, Norsholm, Buskhyttan, Nyköping, Östergötlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan). En person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.03 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett café i området Krokek, Norrköping. i en restaurang i centrala Katrineholm. Väktare hade åkt till platsen efter ett inbrottslarm. När polis kom till platsen konstaterades att en ruta krossats. Polispatrullen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.

00.37 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en butik i centrala Norrköping. När polis kom till platsen konstaterades att en ruta krossats i dörren till butiken. En person hade setts lämna butiken efter händelsen, personen är ännu inte gripen. Polisen har säkrat spår på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.

00.43 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett café i Norsholm, Norrköping. När polis kom till platsen konstaterades att ett fönster var uppbrutet. Polisen har säkrat spår på platsen och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.

01.04 Polis larmades med anledning av en misstänkt stöld av en lastmaskin i Buskhyttan, Nyköping. Maskinen hade lastats på en släpvagn och körts iväg i riktning mot Norrköping. Polis larmades ut och klockan 02.12 stoppades ekipaget norr om Norrköping. Tre män greps, misstänkta för stöld och har förts till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. De gripna är män i 60-, 50-, respektive 20-årsålden. Släpet med lastmaskinen har tagits i beslag och bärgats från platsen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra