Karta som med röd fyrkant ramar in Motala, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Daniel Söderqvist och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silver.

Motala, Linköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 44 ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00.25 Polisen fick larm om en misshandel i nära relation i Motala. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för misshandel.

01.23 Polisen fick larm om en pågående stöld av delar till en bil i stadsdelen Ryd i Linköping. Försöket till stöld avbröts när patrullen närmade sig och de misstänkta tjuvarna försvann från platsen i en bil. Enligt uppgift ska de misstänkta tjuvarna ha varit på platsen tidigare under natten för att reka området. Polisen beslagtog en domkraft som använts vid stöldförsöket för att säkra eventuella spår, och upprättade en anmälan om försök till stöld.   

Polisen välkomnar tips från allmänheten. Antingen genom att ringa 114 14 eller genom polisens hemsida där det går att vara anonym.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra