Karta som med röd fyrkant ramar in Ålerydsvägen, Linköping, Valdemarsvik, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Ålerydsvägen, Linköping, Valdemarsvik, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 61 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ålerydsvägen i Linköping efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört in i ett träd. När polis kom till platsen visade det sig att bilen körts med sommardäcken på. Fordonet har tagits i beslag och en anmälan om vårdslöshet i trafik kommer skrivas. Föraren av bilen, en man i 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter kring skadeläget.

00:10 Polis larmades till en bostad i centrala Linköping med anledning av en misshandel i relation. När polis kom till platsen kunde en man i 35-årsåldern gripas, misstänkt för misshandel och olaga hot. Han anhölls också under natten och ärendet är därför åklagarlett. Den drabbade kvinnan, i 30-årsåldern, klagade på smärta och fördes till sjukhus för kontroll.

04:39 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ringarumgusum, Valdemarsvik, efter larm om en brand i en bostad. Enligt SOS-larmet ska det brinna i ett flerfamiljshus och sex personer vara drabbade. Polis på plats har spärrat av vägen i närheten och området runt branden, patruller har också hållit i vittnesförhör. Bärgare har också kallats in för att flytta på bilar som står i närheten. En person ska vara avförd med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En förundersökning om grov allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra