Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Kisa, Tannefors, Linköping, Nygatan, Bronsåldersgatan, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:20 Polis larmades till Kisa busstation där en kvinnlig busschaufför hade blivit hotad av två män. De två männen skulle ha hotat busschauffören verbalt. Busschauffören ska inte ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen. En anmälan om hot mot tjänsteman kommer att upprättas. Männen påträffades aldrig av polis.

01:13 Polis larmades till en bostad i Tannefors, Linköping, med anledning av ett bråk. En man, som är i 55-årsåldern, hade misshandlat en kvinna. Mannen greps misstänkt för misshandel. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

01:15 Polis larmades till en butik på Nygatan i Linköping med anledning av ett pågående inbrott. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen, men ingen misstänkt gärningsperson påträffades. En ruta till butiken ska ha krossats, vad som har stulits är oklart. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades, i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

04:05 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en matbutik på Bronsåldersgatan i Linköping med anledning av ett larm om en brand. Det brann i en papperskorg i ett kundvagnshus. Ingen person skadades i samband med detta. En anmälan gällande skadegörelse genom brand skrevs, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller samt ärenden som rör psykisk ohälsa.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/februari/23/23-februari-0700-sammanfattning-natt-ostergotlands-lan/

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra