Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Folkparken, Norrköping, Tannefors, Linköping, Valla, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:40 Polisen fick samtal om ett rånförsök som hade inträffat utomhus i Folkparken i Norrköping. En man promenerade i Folkparken när en, för honom, okänd man konfronterade honom. Den okände mannen visade upp ett tillhygge och försökte få mannen att lämna ifrån sig tillhörigheter. Mannen lämnade inte ifrån sig några tillhörigheter och den okände mannen lämnade platsen. Ingen skadades i samband med rånförsöket. Flera polispatruller åkte till platsen och sökte efter gärningsmannen men ingen misstänkt gärningsman påträffades. Händelsen rubriceras som försök till rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

23:44 Polisen blev kontaktad av två piloter som berättade att de blivit beskjutna med laser i samband med att de skulle landa på Linköpings flygplats. Piloterna, som körde ett ambulansflygplan med en patient i, hade blivit beskjutna flera gånger. Polisens presstjänst har inga uppgifter om någon skadades i samband med detta. Händelsen rubriceras som luftfartssabotage samt sabotage mot blåljusverksamhet. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brotten.

00:14 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en cyklist i Tannefors, Linköping, när cyklisten försökte att cykla ifrån polispatrullen. Cyklisten, en man i 35-årsåldern, spårades sedan upp av hundpatrull, mannen hade då tagit sig in i ett uterum som tillhör en bostad. Mannen, som var berusad, fick följa med för tillnyktring. Mannen är misstänkt för förberedelse till grov stöld då han bland annat hade ett brytverktyg på sig. Mannen misstänks även för stöld av cykel samt hemfridsbrott.

03:29 Polis larmades till ett parkeringshus i Västra Valla, Linköping, med anledning av en pågående stöld. Enligt vittnesuppgifter skulle flera gärningspersoner försöka att stjäla bildelar från parkerade bilar. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. När polispatrullerna kom fram till adressen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Exakt vad som är stulet eller hur många bilar som är drabbade är i nuläget oklart.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra