Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Kulbanegatan, Motala, Söderköping, Linköping, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Under denna tidsperiod har ingen gripits. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:37 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Kulbanegatan i Motala. Bilisten, en man i 50-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan. Mannen misstänks för grovt rattfylleri, han fick följa med för provtagning och förhör. Körkortet omhändertogs.

23:32 Polis och ambulans larmades till en arbetsplats i östra Söderköping med anledning av en olycka. En man, som är i 60-årsåldern, hade ramlat och skadat ena handen i samband med arbetsutövning. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

01:18 Polisen fick samtal av väktare som körde bakom en mopedist som körde i ungefär 90 kilometer i timmen i Linköping. Flera polispatruller involverades i ärendet och mopedisten kunde stoppas och kontrolleras i Smedstad. Mopedisten, en man i 20-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mopeden togs i beslag. Ingen ska ha skadats i samband med färden. Mannen fick följa med för provtagning och förhör.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra