Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Lötgatan, Linköping, Bergslagsgatan, Norrköping, Ljungsbro, Charlottenborg, Motala, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:58 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Lötgatan i Linköping. När polispatrullen kom till adressen var det en fullt utvecklad brand. Två bilar samt delar av en garagelänga brann. Brottsplatsen spärrades av. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Fler fordon kan ha skadats i samband med händelsen. En anmälan gällande grov skadegörelse genom brand upprättades. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt och som kan kopplas ihop med denna brand. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

00:27 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Bergslagsgatan i Norrköping. Det var en bil som brann. En man, som är i 20-årsåldern, misstänks för att ha anlagt branden och mannen greps. Han är misstänkt för grov skadegörelse. Senare under natten anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Brottsplatsen spärrades av. En polis ska i samband med branden ha andats in brandrök och åkte till sjukhus för kontroll, polisens presstjänst har inte fått någon återkoppling gällande polisens skadeläge.

00:42 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Ljungsbrovägen i Ljungsbro, Linköping. Det var en moped som brann. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades.

01:58 Polisen larmades till en adress i Charlottenborg i Motala med anledning av ett pågående inbrott i en verkstadslokal. När en polispatrull kom till platsen noterades en bil som lämnade platsen. Polispatrullen åkte efter bilen och efter ett kortare förföljande kunde bilen stoppas genom ett plåtstopp, alltså att polisbilen användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd. Två personer i bilen greps misstänkta för stöld genom inbrott. De gripna är två män i 40- respektive 45-årsåldern. Under måndagsmorgonen anhölls männen, ärendet är åklagarlett. I bilen hittades även misstänkt stöldgods.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra