Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Motala, Ekholmsvägen, Linköping, Burensköldsvägen, Mjölby, Torvinge Industriområde, Tallboda, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Östergötland, Motala, Ekholmsvägen, Linköping, Burensköldsvägen, Mjölby, Torvinge Industriområde, Tallboda, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Två personer har gripits, se notiser nedan, och 16 personer har omhändertagits för tillnyktring, eller på grund av narkotikapåverkan, eller störande av allmän ordning. Händelser i urval:

23.57 Polis larmades om en eventuell våldtäkt i en bostad i Motala. Polis kom till platsen. En misstänkt man anträffades och han greps, misstänkt för våldtäkt. Han anhölls efter beslut av åklagare under natten. Den drabbade kvinnan ska inte ha skadats fysiskt. Inga ytterligare kommentarer kan lämnas av polisen om ärendet i nuläget.

00.05 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en motorcyklist på Ekholmsvägen i Linköping. Föraren hade kört mot rött och hade ingen hjälm. Det visade sig också vid en nykterhetskontroll att han var berusad och att han inte har körkort för det aktuella fordonet. Mannen, som är i 40-årsåldern, togs med för provtagning och blev misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning.

02.06 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade beskjutits med grön laser. Detta var på Burensköldsvägen i Mjölby. En av poliserna upplevde besvär med synen och åkte till sjukhus för kontroll. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

02.31 Väktare kontaktade polisen om larm på ett företag i Torvinge industriområde i Linköping. Flera polispatruller åkte dit. Två rutor hade krossats. Strax efter sågs två personer springa nära centrum i Tallboda. Med hjälp av hundpatrull kunde en av dem anträffas. Han greps och fördes till polisstationen, misstänkt för stöld genom inbrott. Det är en man i 35-årsåldern. Det gick dock inte att i nuläget knyta honom till inbrottet så gripandet hävdes. En dator ska ha stulits från företaget. Polisen var där och gjorde en brottsplatsundersökning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra