Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Södra Promenaden, Norrköping, Bockarpsvägen, Lagmansgatan, Mjölby, Slottsgatan, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Björn Öberg.

Östergötland, Södra Promenaden, Norrköping, Bockarpsvägen, Lagmansgatan, Mjölby, Slottsgatan, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland. Polisen i länet har hanterat drygt 130 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits och 21 har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, rattfylleri eller störande av allmän ordning. Händelser i urval:

23.27 Polis larmades till Södra promenaden i Norrköping, vid biblioteket. En man i 20-årsåldern skulle ha blivit omkullknuffad från sin elsparkcykel och sedan blivit bestulen på en väska med plånbok, hörlurar, etc. Fyra personer skulle ha gjort detta. Den drabbade mannen hade ont men var inte i behov av ambulans. Händelsen ska ha inträffat någon timme innan samtalet till polisen. En anmälan om rån har upprättats.

23.41 Polisen fick samtal om att det hade varit en misshandel nära korsningen Bockarpsvägen / Lagmansgatan i Mjölby, cirka 15 minuter tidigare. En man skulle ha blivit misshandlad av ett par andra män. Lite senare under natten fick polisen samtal om att en man hade blivit misshandlad och rånad av flera maskerade personer på samma plats i Mjölby. Mannen är i 30-årsåldern och fördes till sjukhus för vård. Han ska ha blivit misshandlad med tillhyggen och blivit av med jacka och mobiltelefon. Polisen har sökt i området utan att hitta någon misstänkt. Eventuella vittnen till rånet bör ringa polisen på 114 14.

00.53 En polispatrull meddelade att de hade kontrollerat en man på Slottsgatan i Norrköping som hade parkerat en bil på en handikapplats. Det visade sig att bilen verkade vara stulen, och mannen greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare. Mannen är i 20-årsåldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra